Wilgen zijn fantastisch! Hun groeikracht is ongeëvenaard, net als hun buigzaamheid en verzachtende werking bij koorts en hoofdpijn (door de stof salicylzuur, waarvan aspirine wordt gemaakt). We hebben ze jaren gebruikt om zweethutten mee te bouwen…

Waarschijnlijk heb je al eens een levende wilgenhut gezien, gemaakt van twijgen die in de grond zijn gestoken. Deze schieten dan terug uit, groeien en worden wel vaker gevlochten tot een levend, groeiend speelkamp voor kinderen in de vorm van een iglo of een tipi.

Al deze dingen bij elkaar gaven ons de inspiratie om een wat groter levend bouwwerk te maken: een cirkel van 7m doorsnee. We hebben hiervoor stevige takken van zo’n 7cm dik gebruikt, 2m hoog boven de grond. Het is de bedoeling dat deze stammen in elkaar groeien en dat de nieuwe twijgen in elkaar gevlochten worden tot een steeds steviger dak.

Zo krijgen we een praktijkruimte die later volledig waterdicht en warm zal zijn, zelfs in de Winter… Hoe we dat gaan doen, verklappen we nog niet…

Het wordt een tempel die is gewijd aan de integratie en harmonieuze samenleving van zoveel mogelijk levensvormen. Wij mensen doen er onze ceremonies en cursussen in, de wilgen groeien en verschillende soorten dieren kunnen erin nestelen en voedsel vinden.

In onze droom wordt dit ooit een gigantische holle boom…

Het mag de levende realiteit worden van ‘All my relations’!

Je mag in dit bericht af en toe updates verwachten over de evolutie van de Levende Wilgentempel: de groei, het vlechten, ceremonies,…

Eerste Vuur-ceremonie

Mooi hoe de energie hier gebundeld werd, uitnodigde tot cirkeldansen en tot het maken van de verbinding Hemel-Aarde.

Tempel in de Groei!

Eind april 2018: hij begint te schieten!

Lees ook:

1 Reactie

  1. Lieve Hedwig en Maarten,
    ik heb jullie terug gevonden en lees graag jullie avonturen, ook al zie je me niet vaak, maar het helpt mij gronden.
    Willen jullie mij toevoegen aan de lijst voor de nieuwsbrieven.
    Sinds mijn nieuw e-mailadres zijn jullie uit mijn zicht verdwenen.
    Warme groet,
    Lutgart Hanssens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *