Maarten

Empowerment van Mens en Aarde

‘Het is tijd dat wij Mensen terug als individuen in onze scheppende Kracht komen in samenwerking met de Natuurkrachten en elkaar. Leren hoe duurzaam voor onszelf te zorgen, voor onze energie, onze natuurlijke bondgenoten en ons voedsel. We zullen het nodig hebben in de toekomst.’

Op 1 juni 1997 kreeg ik, in de nacht dat ik de volwassen leeftijd van 18 jaar bereikte, rond het uur van mijn geboorte (1u30) een zwaar verkeersongeval én een uittredingservaring. Ik herstelde, maar mijn leven kreeg een andere wending: een spirituele missie werd meer en meer voelbaar.

Ik werd me ervan bewust dat ik mijn leven tot dan toe had opgevuld met dingen die er niet toe doen:

bezigheidstherapie zou je kunnen zeggen, en het volgen van voorgekauwde sporen die niet vanuit mezelf kwamen. Toch had ik altijd al geweten dat ik hier gekomen was om iets met de evolutie van de Aarde en de Mensen te doen. Maar hoe?

Een intens transformerend spiritueel pad van sjamanisme, zweethutten, meditatie en zelfontplooiing begon.

Ik volgde vele trainingen bij verschillende leraren, o.a. Daan Van Kampenhout. Vipassana meditatie is voor mij de meest zuivere weg naar werkelijke vrijheid. Sjamanisme is erkennen en vieren dat alles bezield en verbonden is, en van hieruit samenwerken.

Er werd me duidelijk dat ik Mens en Aarde, maar ook de Mens en zijn Ware Natuur, wou verenigen.

Sinds 2006 geef ik zweethutceremonies, sjamanistische soundhealingceremonies en trainingen sjamanisme.

Ik help mensen bewust Schepper te zijn van hun eigen leven door eenwording met de ritmes en krachten van de Natuur.

Ik voelde dat ik het stuk met de Aarde meer wou uitdiepen, om werkelijk in balans te zijn.

Na het volgen van de herboristencursus werkte ik 10 jaar in Sol et Vita, een gespecialiseerde winkel in kruiden en voedingssupplementen, als raadgever over kruidenremedies.

Tuinieren was me al lang eigen, het zat me in de genen en de opleiding biologisch-dynamische landbouw van Landwijzer stoomde me klaar om er ook professioneel iets mee te doen.

7 jaar leven en ceremonies doen in een yurt, maakte de ervaring van verbondenheid nog meer tastbaar.

Maar wat me echt de ogen opende en alles bij elkaar bracht, was de Permacultuur Ontwerp Cursus die ik volgde bij Bert D’Hondt. Ik vond in permacultuur een manier die Mensen en Aarde samen in hun kracht brengt. Voor mij is permacultuur een allesomvattende manier van leven die een spirituele levenshouding helemaal in de praktijk brengt, vanuit de uitgangspunten Zorg voor de Mens, Zorg voor de Aarde en Deel de Overvloed.

Het is tijd dat wij Mensen terug als individuen in onze scheppende Kracht komen in samenwerking met de Natuurkrachten en elkaar. Leren hoe duurzaam voor onszelf te zorgen, voor onze energie, onze natuurlijke bondgenoten en ons voedsel. We zullen het nodig hebben in de toekomst.

Intussen groeit ons bezielde permacultuurproject op onze woonplek in Huldenberg: planten vermenigvuldigen zichzelf en zijn op weg om een voedselbos te worden, de plek vult zich met energie die steeds wordt efficiënter gebruikt. Op het veld op 2km van ons huis, begon ik in 2018 medicinale kruiden te telen, zoveel mogelijk volgens permacultuurprincipes.

Ben je nieuwsgierig naar de opleidingen die ik volgde? Je leest het hieronder!

   • graduaat Assistent in de Psychologie, 1 jaar opleiding client-centered psychotherapie en vrijwilligerswerk als gespreks-therapeut

   • Reiki I en II, Alchemic Healing I, II en III initiaties

   • jaartraining intuïtieve ontwikkeling, 2 jaartrainingen rebirthing bij Roos Windels en Jef Clement

   • opleiding herborist bij Syntra 2006-2007 en 10 jaar beroepservaring als herborist in Sol et Vita
   • verscheidene trainingen sjamanisme: o.a. jaartraining ‘The 4 seasons’ rond het Levenswiel en de jaartraining rond de Levensboom en de 3 Werelden bij Daan Van Kampenhout

   • vision quest in 2002 en 2016

   • meer dan 20 jaar intensieve zweethutervaring, waarvan 8 jaar vnl. bij Pol De Wolf, Bernard Crijns, Marije Broersen en Roel Crabbé, zweethutfacilitator sinds 2006

   • bijna 20 jaar intensieve beoefening van vipassana-meditatie, 4 voleindigde 10-daagse retraites
   • 8 jaar experimentele ervaring met klankwerk, 14 jaar professionele ervaring met soundhealing

   • vele traditionele healingceremonies, workshops Mongools/Siberisch sjamanisme, Noordse Runen- en Galdr-magie

   • opleiding biologische en biodynamische landbouw bij Landwijzer
  • PDC (permacultuur ontwerpcursus) in OWC Orval, bij Bert D’Hondt van het Voedselbos

Reacties zijn gesloten.