Het vrouwelijke vrij belichamen, vanuit essentie

Alles wat er is, mag er zijn en doorleefd worden: verdriet, woede, schaamte, onzekerheid … Zolang je maar niet gelooft dat jij dat allemaal bent. Want er is nog zoveel meer: creativiteit, vrijheid, schoonheid, humor, overvloed … En voorbij dat alles, daar is het oervertrouwen. Daar ben jij. Ongerept. Uniek.

Ik breng jou als hooggevoelige graag bij je kern en in je lichaam. Zonder de verhalen, de drama’s, de trauma’s. Via uitwisseling in klank, kleur, beweging en energie, maar vooral door aanwezigheid en ruimte. Met aandacht voor stroming en je vrouwelijke sensualiteit. Zodat je weet hoe te navigeren met je innerlijke kompas. Vrij kunnen zijn wie je bent en daar trouw aan blijven, activeert je zelfhelende vermogens. Ik help je graag om thuis te komen in jezelf, in stilte en in vreugde. Om je zo te openen voor alles wat is.

Mijn naam Hedwig betekent Hedge Witch, zij die rijdt op de hagen, de scheidingen tussen de werelden. Als weefster verbind ik zogenaamde tegenstellingen: hemel en aarde, vrouwelijk en mannelijk, spirit en seksualiteit … Met de kracht van de liefde en een natuurlijke spontaniteit die helend werkt. Ik ontdoe me van ieder moeten waardoor ik steeds meer als een naakte spiegel voor anderen kom te staan. Dat maakt veel levensvreugde en energie vrij.

Ik was geen typische adolescent. Het anders zijn was niet makkelijk. Ik moest heel hard werken om mee te kunnen op school. Dit drukte op mijn schouders. Ik bleef trouw aan mezelf, maar werd meer ingehouden en ervoer een schurende afscheiding tussen mij en de ander.

Alleen zijn in de weide, het bos of bij de oude bomen op de plek waar we woonden waren voor mij de mooiste momenten; dan kon ik me terug connecteren met mijn bron. Het gaf me een geweldig gevoel van vreugde: thuis zijn, geborgen in mezelf, zo ruim tot voorbij de sterren. De wrijving met de buitenkant bracht me bij mijn innerlijke schoonheid en waarheid.

Mijn ouders en 2 leraars hebben me echt bijgestaan op mijn spiritueel pad. Het meditatieve contact in dans en gesprekken met Marinette Van de Wijngaarde en Luc Heyligen hebben mijn wezenlijke kracht versterkt, de kracht die niet gebonden is aan bepaalde uiterlijke prestaties of resultaten. Ze leerden me ook mijn innerlijke pijnen gewaar te zijn en invoelingsvermogen ontwikkelen.

Ik ontwikkelde verder mijn helende en intuïtieve vermogens via cursussen stemwerk, intuïtieve ontwikkeling, Reiki en voice dialogue. Mijn opleiding orthopedagogie en werken met mensen met een beperking leerden me veel over non-verbale en subtielere vormen van communicatie. De 4-jarige opleiding creatieve therapie heeft me handvatten gegeven om creatieve werkvormen bewust in te zetten in mijn werk als psycho-energetisch consulent.

Tijdens een individueel consult of in een cirkelbijeenkomst, nodig ik je uit tot ontmoeting in die open ruimte en samen te baden in zijn. Geen invulling, gewoon observeren, voelend aanwezig zijn en kijken wat er verschijnt. Alles welkom te heten en mogelijks tot uitdrukking brengen.