De Vision Quest. Er zijn momenten op je levenspad dat je er tussenuit moet, op een queeste dient te gaan. Te rade gaan bij iets dat groter is dan jezelf. ‘De berg opgaan’, zeggen inheemse volkeren. Dit is een universele roep, zo oud als de mens. Daarom begeleiden wij je deze zomer op vision quest temidden van de wilde natuur. Daar in de Katharenstreek word je bovendien opgetild door de energie van de krachtplaatsen. Ga de berg op en herontdek je bron. Kom terug met helderheid, met je missie. Bekrachtigd en als wie je bent.

Wat is een vision quest?

Een vision quest is een oeroud en diepgaand overgangsritueel van de ene staat van zijn naar de volgende. Bijvoorbeeld van kind naar volwassene, van vraag naar antwoord. Het betekent letterlijk ‘de zoektocht naar een visioen’. Met andere woorden, je vraagt om begeleiding aan de Natuur, Spirit, het Al.

vision quest 2

Het is een sacraal moment waarbij je tijdelijk je vertrouwde wereld achter je laat. Hiertoe zoek je afzondering op een plek in de natuur waar je 4 dagen alleen bent, vast en bidt.

Vasten, bidden en afzondering maken je leeg en ontvankelijk voor Spirit. Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat vasten de aanmaak van nieuwe verbindingen in je hersenen bevordert. Tegelijk is het vasten en bidden een betekenisvol offer. Hier zal Spirit betekenisvol op antwoorden.

Voor een geslaagde vision quest is echter een goede voorbereiding cruciaal. Door onze jarenlange ervaring met sjamanistische ceremonies zoals de zweethut en de vision quest, kunnen wij de juiste begeleiding hierbij bieden om je hier naartoe te leiden.

Waarom op vision quest gaan?

Overal ter wereld, vanaf het begin der tijden, gingen jongeren bij de overgang naar volwassenheid op vision quest. Ze deden dat meer bepaald om hun geschenk aan de wereld te ontdekken. Maar zeker ook om andere redenen, en op latere leeftijd, zochten mensen afzondering en gebed in de natuur.

Redenen om de berg op te gaan zijn:

 • Verbinding met je levensmissie krijgen.
 • Diepe heling van de Natuur ontvangen. Het kan ook enorm helpen om te zuiveren of echt iets los te laten.
 • Vragen om hulpgeesten die je op je levenspad begeleiden of je relatie met hen versterken.
 • Helderheid over iets krijgen: een bepaald probleem of levensthema.
 • Je voelt gewoon dat je de stilte en pure natuur op te zoeken hebt.
 • Helende gaven ontvangen: sjamanistisch meer getrainde mensen gaan hiervoor soms in afzondering
 • Een diepe roep om lang verscholen innerlijke kracht vrij te maken.
 • Je laven aan de vitaliserende kracht van de Natuur.

De fundamentele reden voor een vision quest is dienstbaarheid

Als Spirit je helpt om je kracht te vinden, is dat immers om anderen daarmee te kunnen helpen. Dat kan met helende gaven zijn, maar het kan ook zo eenvoudig zijn als bijvoorbeeld diepe ontspanning herontdekken. Want dit is in de eerste plaats goed voor jou, maar voor anderen is het goud waard om een nieuwe ontspannen jij te zien thuiskomen. Ze gaan namelijk zien dat het mogelijk is en zo plant je een zaadje.

De Katharenstreek

Eén van de fantastische dingen aan deze vision quest, is dat deze doorgaat in de niet alleen prachtige maar ook krachtige Katharenstreek in Frankrijk. Waarom is deze streek zo uniek?

Vision quest12
De heilige berg Bugarach
Vision quest11

Wel, ten eerste is er de wonderlijke natuur, het begin van de bergen en bossen net voor de Pyreneeën. Je kunt hier helemaal afgezonderd zijn van de wereld en tegelijk is het er nog niet zo ruw als het hooggebergte.

Voor, tijdens en na de vision quest integreren we op de juiste momenten connectie met de juiste krachtplaatsen: de stoel van Isis, de heilige berg Bugarach en de Fontaine des Amours.

Programma

Voorbereidende bijeenkomsten in België @ VanZelf Natuurlijk

Voor we effectief de berg opgaan, komen we met de groep enkele keren samen om je goed voor te bereiden op een mooie vision quest. Je bereidt je voor door je oude leven bewust achter je te laten. Hier begeleiden we je al bij. Bovendien helpen we je alvast het gesprek aan te gaan met Spirit. Hierbij stel je scherp wat je bedoeling is: waarom ga je deze queeste aan?

De 2 dagen voor en na de quest

Vision quest9
Villa Ste. Marie
Vision quest13

Onze gastvrouw en -heer, onze lieve vrienden Mieke en Olivier zullen ons warm ontvangen op hun heerlijke plek, Villa Sainte Marie. Ook deze plek ademt de spirit van Maria Magdalena. Je krijgt er heerlijke vegetarische maaltijden voor en na de vision quest. We zullen er verblijven in deze fijne glampingtenten.

Stoel van Isis

Van op deze thuisbasis nemen we de tijd om aan te komen. Enerzijds stellen we ons open voor de energie van de streek. Bovendien gaan we ter voorbereiding op de vision quest naar een mysterieuze krachtplaats: de ‘stoel van Isis’, en de ‘stoel van Osiris’. Daarnaast ga je op het domein waar de quest doorgaat, jouw persoonlijke vision quest plek uitzoeken.

De 4 dagen vision quest

En dan is het zover: je gaat 4 dagen de berg op.

Eénmaal je in je cirkel zit, is het alleen jij, je gebeden, Moeder Aarde en Spirit. Geen afleiding, enkel pure ontvankelijkheid voor je hoogste goed. Hierbij is elk moment kostbaar om te bidden, het is echt aan jou om je helemaal te geven. Tegelijk voel je ook elk moment de steun van de krachtige energie van deze streek, en geeft Spirit je steeds precies wat jij dient te ontvangen.

Je zit daar alleen, maar wordt uitgebreid gesteund. Enerzijds zit ons team beneden je hele quest lang te waken aan het vuur. Door de voorbereiding is er tevens een diepe connectie met ons en met de groep ontstaan. Bovendien komen we elke dag discreet checken of alles oké is. Daarnaast word je gedragen door jouw cirkel thuis die voor je supporteren, maar niet te vergeten ook je eigen innerlijke werk en gebeden die hieraan voorafgingen.

Een vision quest is heilig; iedereen is geraakt als ze terugkomen van de berg. Niemand keert hetzelfde terug als voorheen. Spirit toont altijd appreciatie voor pure offers en gebeden.

Integratietijd in de 2 dagen na de vision

Fontaine des amours

Na je 4 dagen, verloopt de terugkeer naar de wereld in kleine stappen. Dit begint met een ritueel bad in de rivier waar Maria Magdalena mensen doopte, de ‘Fontaine des Amours’. Vervolgens gaat het landen, de integratie verder te Villa Ste. Marie.

Fontaine des amours

Integratie terug thuis

Zoals een leraar (en vision quest begeleider) van ons ooit zei: de vision quest begint wanneer je van de berg terugkomt. De geschenken van deze levensveranderende ervaring tot je nemen, duurt namelijk nog maanden of zelfs jaren. Van mijn (Maarten) eerste quest pluk ik de vruchten nog steeds na meer dan 20 jaar. Kort gezegd en zonder overdrijven: die 4 dagen hebben mijn leven zoals het bedoeld is op de rails gezet.

De geschenken van je vision quest draag je in je voor de rest van je leven.

Hier dragen we graag mee zorg voor. Daarom komen we enkele weken na de quest nog eens samen ter ondersteuning van de verdere integratie van je visioen. En als het nodig is, stellen we ons nadien ook nog ter beschikking om mee in te zoomen op je pad.

Data

 • Voorbereidende bijeenkomsten in België @ VanZelf Natuurlijk!: 6 april 10u-16u en 25 mei 10u-17u
 • Aankomst te Villa Ste. Marie: vrijdag 2 augustus 2023
 • Laatste voorbereidingen ter plaatse: 3 en 4 augustus
 • Vision quest: 5 t.e.m. 8 augustus
 • Integratiedagen ter plaatse: 9 en 10 augustus
 • Integratiebijeenkomst in België @ VanZelf Natuurlijk!: 28 september 10u-17u

Bijdrage

Je bijdrage voor dit alles is 995€. Dit is inclusief:

 • Onze begeleiding op de bijeenkomsten vóór de vision quest, de 2 dagen ter plaatse voor je quest, onze totale toewijding tijdens de 4 dagen vision quest zelf, de 2 dagen erna én de integratiebijeenkomst terug in België
 • Verblijf, faciliteiten, service en eten de dagen voor en na de quest
 • Gebruik van de locatie van het ritueel

Het is exclusief: vervoerskosten vanuit België naar de Katharenstreek en terug (trein, eigen wagen of vliegtuig). Deelnemers kunnen afspreken samen te rijden en kosten te delen.

Waarom met ons deze zomer op vision quest gaan

 • Een levensveranderende ervaring door een eeuwenoud en diepgaand ritueel, in een retraite van 8 dagen
 • Prachtige, uitgestrekte natuurlijke omgeving doordrenkt van de energie van de nabije krachtplaatsen
 • Bezoeken aan verschillende krachtplaatsen, die erkend en gebruikt zijn van in de prehistorie tot op heden, in functie van je vision quest
 • Heel mooie vision quest plek met zicht op de heilige berg Bugarach
 • Uitgebreide deskundige begeleiding vooraf, tijdens en achteraf door een team van ervaren coaches en ceremoniemeesters. Wij begeleiden dit als koppel en belichamen in onze ondersteuning de harmonie en wederzijdse bekrachtiging van mannelijke en vrouwelijke energie. Ook Mieke en Olivier van Villa Ste. Marie zullen mee energetisch ondersteunen.
 • Verblijf voor en na op een mooie locatie met heerlijk vegetarisch eten

Inschrijven

Om in te schrijven, vraag nu jouw vrijblijvend (online video-)intakegesprek aan. We kijken ernaar uit jou te ontmoeten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *