Ik word effe healer… Gewoon een weekendje initiatie, misschien zelfs een speciale cursus van een week en dan aan de slag. De wereld heeft toch duidelijk dringend healers nodig! Zo zou je kunnen denken…

Het blijkt alleen toch een beetje anders te werken.

I hate to break it to you, maar niet iedereen kan zomaar healer worden. Het Leven schept allerlei soorten talenten en taken die echt een verschil kunnen maken in de wereld, als ze met aandacht, zorg en toewijding worden uitgevoerd.

En je hebt die aanleg in meer of mindere mate, of je hebt hem niet. Het zit in je. Ik noem het vaak je ‘bedrading’.

Aspiratie

Deel van die healer-aanleg is je aspiratie, je diepe verlangen om mensen te helpen vanuit mededogen. Als iemand het moeilijk heeft, ben je er. Je kunt iemand niet zomaar laten lijden. Gewoon bij iemand aanwezig zijn die lijdt, écht aanwezig zijn, onbevooroordeeld en met volle aandacht, is een kunst. Als het in je zit, ben je in staat om de focus, innerlijke kalmte en moed te ontwikkelen die hiervoor nodig is.

Ja, moed. Als healer kom je het donkere in de mens tegen: trauma, zelftwijfel, depressie, zelfhaat, onderdrukte boosheid, alles verterend verdriet. Om daarbij werkelijk betrokken aanwezig te zijn, en tegelijk standvastig liefdevol en vredig te blijven, daar is moed voor nodig. Maar ook om bv. te zeggen waar het op staat als iemand steevast zichzelf blijft saboteren.

Met andere woorden, je dient dat soort krijger in je te hebben.

Die krijger leer je pas goed kennen, en ontwikkelen, als je de levenskeuze maakt om in het healerschap te stappen.

Gevoeligheid

Een tweede, belangrijke manier waarop deze bedrading tot uiting komt, is een hoge gevoeligheid.

In eerste instantie, voor je leert deze eigenschap in goede banen te leiden, kan je deze ervaren als over-gevoeligheid. Iets waarvan je last hebt. Makkelijk overprikkeld raken, je gronding verliezen, sociaal contact vermijden, hoofdpijn en andere (lichamelijke) klachten zijn enkele van de symptomen die erbij horen. Wanneer je leert met die gave om te gaan en ze in te zetten, gaan die klachten ook verminderen.

Want die gevoeligheid dient eigenlijk om subtielere aspecten van de werkelijkheid waar te nemen. Je voelt of ziet wat anderen niet zien, maar wat wel gezien moet worden om de harmonie te herstellen.

Die gevoeligheid heb je ook nodig om de energieën te geleiden die het helende werk doen. Even tussen haakjes: zij, die helende vibraties, zijn de echte ‘healers’, wij mensen slechts de poortwachters.

Initiatie

Het kiezen voor dit pad heeft ook impact op jou als persoon, meer en anders dan je waarschijnlijk verwacht. Wanneer je – als je het in je hebt – toegeeft aan de roep naar het pad van de healer, gaat Spirit aan het werk. Door de gemeende, bewuste intentie in je hart, treedt een natuurlijk mechanisme in werking. Je krijgt je initiatie.

Je krijgt, en dat duurt zolang als het moet duren, een spirituele zuivering om je binnenwereld op te kuisen. Daartoe kom je in contact met je eigen demonen, met je schaduwzijde, je angsten, neiging tot zelfsabotage,… Doordat je de keuze gemaakt hebt, heb je de deur opengezet voor Spirit om je die zuivering te geven. Zodat je een goede, zuivere healer kunt zijn.

Soms gebeuren er dan dingen in je leven die je danig door elkaar kunnen schudden. Zodat er weer een laagje meer kan opgekuist worden. Doorheen al deze dingen leer je je overgeven aan de spirits die doorheen jou willen werken.

Het gebeurt dat je je ‘ja’ op een minder bewust niveau al gegeven hebt, en dat die heftigheid al een tijd aan de gang is voordat je je bewust wordt van het pad dat je opgestuurd wordt. Je kunt denken ‘waarom overkomt mij dit in hemelsnaam allemaal?!’. Het antwoord zit dan in je vraag: in hemelsnaam…

Vroeg of laat komt er dan toch iets op je pad waardoor jou uiteindelijk opvalt wat de bedoeling is: jou open maken, en dienstbaar.

Als je niet bedoeld bent healer te zijn, houd je die dienstbaarheid nooit vol, kan je niet echt de vervulling ervaren die deze nederige taak je brengt. Als je dan hardnekkig volhoudt vanuit je hoofd, en niet je hart volgt, vanuit de idee bv. dat healer zijn het enige goede is, dan wreekt zich dat. Het stroomt niet en dingen lopen niet zoals ze moeten.

Niet luisteren naar je roeping werkt niet.

Het volgen van een roeping die niet de jouwe is, is hetzelfde.

Voel jij de roep van de healer? Of wil je duidelijkheid scheppen of wat je voelt nu wel echt die roep is? Dat is iets wat jouw aandacht verdient.

Je bent welkom voor een gratis verkennend gesprek over jouw potentieel op het pad van de healer. Ik help je om dit helder te krijgen. Helderheid over je levenspad is essentieel voor iedereen.

En niets is zo zonde als een healer die zich niet ontpopt.

Moge je stralen op je weg.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *