Wil jij meer in contact komen met het ritme en de energie van de Natuur, met het sacrale momenten van de cyclus?

Onze Keltische voorouders stonden in nauw contact hiermee. Ze voelden aan dat de overgangen en hoogtepunten van de seizoenen krachtige energetische poorten waren. Vol van potentieel om hun verbinding met de Aarde, de Kosmos en de Andere Dimensies van de realiteit te versterken, en zo de vitaliteit en voorspoed van de stam en hun persoonlijke levens. Zij deden dit met passende sjamanistische rituelen. Zo ook kunnen wij meer harmonie in onze levens brengen.

– Deze kantelmomenten zijn ‘Imbolc‘ op 2 februari (Lichtmis), ‘Ostara‘ de lente-equinox op 21 maart, ‘Beltain‘ op 1 mei, ‘Litha‘ de zomerzonnewende op 21 juni, ‘Lughnasadh‘ op 1 augustus, ‘Mabon‘ de herfstequinox op 21 september, ‘Samhain‘ op 1 november en ‘Yule‘ de winterzonnewende op 21 december. –

Voor de Kelten begon de lente niet met Ostara, maar 7 weken eerder, met Imbolc, net als de zomer voor hen startte met Beltain en niet op Litha. De reden hiervoor was precies hun gevoeligheid voor de energetische dimensie van de natuur. Op Imbolc komt namelijk de energiestroom van de lente op gang, lang voor ze zich fysiek begint te manifesteren rond Ostara, de lente-equinox. De voorouders voelden dit.

Deze momenten van dieper contact met de essentie van de natuur in energetische stroomversnelling, zijn kansen voor persoonlijke transformatie. Kansen om meer zoals de Natuur te worden, spontaan en puur groeiend, bloeiend en zaden verspreidend.

Als je onze Natuurlijke Connectie Tips ontvangt, krijg je bij elk van deze momenten, 8 x per jaar, een mooi ritueel in je mailbox, om zo deze groeikansen te kunnen benutten! Inschrijven kan met het formuliertje rechtsboven op deze pagina.

Je kunt deze sacrale momenten ook samen met ons ritueel komen vieren.  –> zie Agenda

We doen dit op onze prachtige plek in natuurgebied Rodebos en Laanvallei in Huldenberg. We vragen een vrije bijdrage voor deelname in de kosten.

Wie de seizoensrituelen reeds ontvangt, kan onderaan deze pagina haar/zijn ervaringen (desgewenst anoniem) delen.

Enkele reacties:

‘Lughnasadh…!
Weer eens dank voor deze prachtige uitnodiging tot vieren.
Mijn mama heeft vorige week een trombose gehad, en ze was bijna dood. Gelukkig is de operatie goed verlopen. Ze zal het ritueel doen, ook mijn zus, uit dankbaarheid voor het Leven, uit plezier te mogen genieten van grote en kleine voorvallen, van moeilijke en deugddoende knipogen van het Groot Mysterie. Ik was onlangs in Ierland …daar zeggen ze ABU als ze uitgesproken zijn in ceremonie…”woorden zijn eeuwig”.Bedankt, Abu!’ Daniëlle

‘Heel hartelijk dank voor deze prachtige info en instructies voor rituelen. Mooi om deze inzichten te delen right from the heart!
Moge al wat je geeft je x1000 terugkomen in gezondheid, liefde, overvloed
aho!’
Daniëlle

‘Kan me helpen om mn rituelen op te bouwen, andere tools’ Sonja

‘Wat heerlijk toch, deze krachtige pareltjes die me opnieuw leren om te praten met en te luisteren naar datgene wat tot ons spreekt in Alles wat Is… met de toelating om kracht en begeleiding te kunnen en mogen vragen voor alles wat zich in mij roert en geleefd wil worden.
Hoe sterker mijn intentie en hoe groter de tijdspanne en de aandacht die ik eraan besteed, hoe rijker de antwoorden en naast de antwoorden ervaar ik het op zich steeds als een verankering in het leven zelf, in Hier en Nu.
Ik vul elk ritueel wel steevast aan met steeds dezelfde woorden:
“Danku Maarten om zo vrijelijk delen.  ”
Aho’
Wendy

‘Vandaag deed ik samen met mijn tweejarige dochter het Beltainritueel. Ze plukte bloemetjes voor in haar kommetje met bronwater en zuiverde ons altaartje met salie. Nadat onze kommetjes een hele tijd in de zon stonden, dronk ze ervan en ze vond het heel lekker! Heel fijn om samen rituelen te doen. We kijken al uit naar het volgende!
Dank je! <3′ Natalie