Er is een hunker naar het herstel van harmonie, magie en kracht. Spirit healer is de opleiding sjamanisme tot healer en counselor die nodig is in deze tijd. Ze leert jou alles om dit herstel te faciliteren op de oeroude beproefde wijze van het sjamanisme.

Inhoud

Wat is het doel van deze opleiding sjamanisme?
Voor wie is deze opleiding?
Waarom deze opleiding er is voor jou
Wat houdt de opleiding in?
* Het eerste jaar: persoonlijke kracht en initiatie
* Het tweede jaar: geankerd dienstbaar portaal worden
* Het derde jaar: dynamisch meesterschap
Wat kan je aan het einde van de opleiding?
Praktische informatie
opleiding sjamanisme

Wat is het doel van deze opleiding sjamanisme?

Spirit Healer is de opleiding tot sjamanistisch healer en counselor. Je leert een sjamanistische perceptie toepassen en oeroude sjamanistische methoden van healing en initiatie. Zo faciliteer je de connectie en integratie met Spirit van je medemens. Dan kan je cliënt innerlijke en uiterlijke harmonie hervinden. Zelf doe ik dit al vele jaren, sinds 2006. En ik voel nu dat het tijd is om al mijn kennis en ervaring hieromtrent door te geven. Dus is het mijn bedoeling dat je aan het einde van deze opleiding sjamanisme alles weet en kunt rond sjamanistische counseling en healing wat ik weet en kan. Want het is meer dan ooit tijd dat Spirit Healers opstaan en mensen helpen Spirit in hen te laten ontwaken. En dat ze hulpmiddelen aangereikt krijgen hoe dit heel precies te doen.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding sjamanisme is er voor als je je duidelijk geroepen voelt tot het werk met Spirit. Je wordt geroepen om je dienstbaar in te zetten. Het welzijn van je medemens, Moeder Aarde en al wat leeft liggen je immers nauw aan het hart.

Want je hebt al een zekere connectie met de spirits, en hebt al een zekere groei doorgemaakt op het pad van heling en bewustwording. De kracht van sjamanisme is een vertrouwde ondersteuning geworden. Ze houdt je bezieling en vitaliteit levend. En de aanwezigheid van Spirit in je leven, en in de natuur, zijn onmiskenbaar. Ook al zijn er wellicht rationele stemmen in je die een ander verhaal vertellen. Synchroniciteit is een fenomeen dat voor jou te opvallend is om compleet te bestaan uit verzinsels.

En toch stroomt het bij jou pas echt als het door-stroomt naar anderen, als je healing kunt verspreiden. Ook al kan je dat niet verklaren. Je voelt een niet aflatende roep om via dit pad dienstbaar te zijn aan het grote geheel. En telkens je je op dit pad begeeft, kom je thuis. In een gevoel van juistheid, enthousiasme maar ook nederigheid en bereidheid om te volgen wat Spirit je ingeeft.

Waarom deze opleiding sjamanisme er is voor jou

Er wordt van je gevraagd om nu stappen te zetten zodat je die dienstbaarheid concreet kan gaan maken. Want je voelt het gemis van de wereld, van de mensen. Er is niet alleen de hunker om opnieuw die oude verbondenheid met het levensweb te ervaren. Ook het gevoel van levende magie en het herstel van authentieke kracht zijn authentieke noden.

Je wordt uitgenodigd om jouw kracht, door activatie van licht en verzoening met je schaduwen, te helen en stevig te gronden. Zodat jij je plaats kan innemen als wie je gewoon bent. Geen nood aan toeters, bellen, noch titels. Maar jij weet dat je eigenlijk een sjamanistisch lichtwerker bent. Doe dan wat je te doen hebt om je functie nederig te kunnen vervullen. En volg een degelijke opleiding sjamanisme om de healer te worden die je werkelijk bent.

opleiding sjamanisme

Wat houdt de opleiding sjamanisme in?

Deze opleiding sjamanisme bestaat uit 3 jaar van noodzakelijke stappen richting healerschap. Hierin ligt eerst de nadruk vooral op je eigen proces, goede gewoonten van energetische zelfzorg en verkenning van sjamanistische technieken. Die nadruk verschuift geleidelijk naar het steeds beter beheersen en toepassen van de methoden op cliënten.

Vanaf het eerste jaar worden er oefengroepjes gevormd onder de studenten om het geleerde met en op elkaar te oefenen. Deze oefenmomenten kunnen onderling afgesproken worden.

Het eerste jaar: persoonlijke kracht en initiatie

In het 1e jaar leggen we de basis voor persoonlijke kracht die nodig is om healingwerk te kunnen doen. Dit zal gepaard gaan met enkele diepgaande initiatierituelen om je kracht te ontsluiten.

 • Je leert je eigen energieveld reinigen, kanalen openen en sluiten, je energetische vitaliteit onderhouden.
 • Ook je gronding versterken hoort bij de basis.
 • Tegelijk leer je vrijheid en flexibiliteit in je geest en tevens focus ontwikkelen.
 • Je dient je eigen schaduw in de ogen te kijken. Zo ontsluit je je potentieel, maar het is ook nodig om later te kunnen omgaan met schaduwen van/bij cliënten.
 • Ook het werken met trance, ceremonie, drumtechnieken en een krachtveld plaatsen horen bij het eerste jaar.
 • Een rode draad doorheen de 3 jaren is het sjamanistisch werken met stemklank en sjamanistische krachtliederen.
 • Er is daarnaast de nodige aandacht voor astraal reizen en verkennen van de sjamanistische werelden. Heel belangrijk is relaties opbouwen met je helper-spirits en natuurgeesten.
 • Ten slotte verken je in het eerste jaar de eerste sjamanistische healingtechnieken. Je leert ze toepassen op jezelf.

Het tweede jaar: geankerd dienstbaar portaal worden

Het tweede jaar in deze opleiding sjamanisme is gewijd aan twee dingen. Ten eerste leer je ten volle dienstbaar aanwezig zijn in lichtheid bij wat healing nodig heeft bij anderen. Ten tweede richten we ons op het toegewijd toepassen van sjamanistische perceptie en healing.

 • Je blijft je energetische zelfzorg onderhouden. Daarnaast bouw je verder je spirit-relaties op, om je kracht te blijven versterken.
 • We exploreren verder de energetische werelden.
 • Je verkent de dynamiek overgave-verantwoordelijkheid en cultiveert authentieke dienstbaarheid.
 • Ook diagnosevorming en divinatie komen aan bod. Je leert informatie en inzicht vergaren in oorzaken en wat healing brengt.
 • Je leert omgaan met donkere, zuigende energieën en energielekken.
 • We verdiepen het werken met trance, ceremonie en sjamanistische healingtechnieken voor anderen. We halen bijvoorbeeld informatie uit de 3 werelden, helpen zware energieën afvoeren en lichte energie introduceren. Ook reconnecteer je proefpersonen met gidsen en krachtdieren. Maar ook power retrieval, soul retrieval, power/spirit extraction, zuivering en healing van plaatsen komen aan bod.

Het derde jaar: dynamisch meesterschap

Het 3e jaar focussen we tegelijk op hogere vibraties en op een diepere gronding dan hiervoor. Enerzijds is dat het innemen van het perspectief van de zielsevolutie van de cliënt. Anderzijds betekent dat stevig je plek innemen.

 • Al het voorgaande onderhoud en verdiep je steeds verder, voor de rest van je leven
 • Je gaat de geleerde healingtechnieken steeds dieper beheersen. Geleidelijk verkrijg je dynamisch meesterschap in de toepassing ervan op cliënten en plaatsen. Je leert dus organisch en intuïtief werken met het reeds geleerde.
 • Na verloop van tijd begin je eigen healingtechnieken te ontvangen van de spirits.
 • Bovendien leer je groeirichtingen op zielsniveau bij cliënten waarnemen en faciliteren.
 • Je groeit ook door naar meer gevorderde technieken en meer uitdagende situaties.
 • Stilaan ga je je plaats innemen als sjamanistisch lichtwerker.

Er kunnen er nog verschuivingen zijn van delen van het programma hierboven van het ene jaar naar het andere. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingsweg van de groep.

Wat kan je aan het einde van de opleiding sjamanisme?

Aan het einde van de opleiding Spirit Healer kan je mensen en andere wezens professioneel sjamanistische counseling en healing bieden. Je hebt hiervoor de nodige persoonlijke kracht opgebouwd.

Je bent vertrouwd geraakt met jouw kanalen om de energie van je cliënt in kaart te brengen. Bovendien gebruik je deze om vast te stellen welke interventies er nodig zijn. Hiervoor werk je samen met de aanwijzingen van je spirithelpers.

Je blijft tevens gecenterd, geaard, standvastig en verbonden met je helpers in een hoger perspectief van onvoorwaardelijke liefde. Zelfs terwijl je soms te maken krijgt met pittige energieën.

Bovenal ben je in staat om intense energetische transformaties te faciliteren waar je cliënt klaar voor is. Je geeft hem mee wat hiervoor nodig is.

En, niet te vergeten, je hebt de nodige gewoonten van zelfzorg geïntegreerd. Dit helpt je om je steeds opnieuw ook los te kunnen maken van je consulten en cliënten.

Praktische informatie

De opleiding Spirit Healer duurt 3 jaar, je schrijft in per jaar. Elk jaar bestaat uit 6 weekends.

Data eerste jaar

9 en 10 april, 7 en 8 mei, 11 en 12 juni, 10 en 11 september, 8 en 9 oktober, 19 en 20 november.

Data voor het tweede en derde jaar worden onderling afgesproken.

Bijdrage per jaar

1695€

–> Vroegboekkorting vóór 1 maart 2022: 1495€

Betaling in termijnen is mogelijk. Meer info in intakegesprek.

Intakegesprek

Om deze opleiding te volgen, is het nodig dat je al een zekere ervaring en persoonlijke groei hebt doorgemaakt. Om af te toetsen of jij en de inhoud van deze opleiding sjamanisme helemaal matchen, doen we eerst een intakegesprek.