Er is een hunker naar het herstel van harmonie, magie en kracht. Spirit healer is de opleiding sjamanisme tot healer en counselor die nodig is in deze tijd. Ze leert jou alles om dit herstel te faciliteren op de oeroude beproefde wijze van het sjamanisme.

Een reactie van een deelneemster aan het eerste jaar:

Ik kwam bij Maarten terecht omdat ik wel voelde dat ik het healerspad wou volgen, maar ik had eigenlijk geen idee hoe dat er concreet zou uitzien. Als iemand die meestal de controle behoudt, was dit dus al een gedurfde keuze. Eén van de betere keuzes, zo bleek. Vanaf het eerste moment voelde ik dat ik juist zat, dat ik gedragen werd, dat ik me niet meer moest aanpassen om vooruit te gaan. Thuiskomen bij een groep gelijkgestemden en een mentor.

Maarten heeft me zoveel geleerd dat ik niet met woorden kan uitdrukken. Maar het belangrijkste was wel dat ik echt ervaarde dat alles er mag zijn. Ik kijk anders naar mezelf en naar de wereld. Ik voel veel meer en voor het eerst is dat iets waar ik van geniet. Ik snap niet alles en toch vertrouw ik dat dat nog komt. (Of niet!) Wat ik wel zeker weet, is dat deze opleiding me doet groeien en openbloeien.’ -S.

Inhoud

Wat is het doel van deze opleiding sjamanisme?
Voor wie is deze opleiding?
Waarom deze opleiding er is voor jou
Wat houdt de opleiding in?
* Het eerste jaar: persoonlijke kracht en initiatie
* Het tweede jaar: geankerd dienstbaar portaal worden
* Het derde jaar: dynamisch meesterschap
Wat kan je aan het einde van de opleiding?
Praktische informatie
opleiding sjamanisme

Wat is het doel van deze opleiding sjamanisme?

Spirit Healer is de opleiding tot sjamanistisch healer en counselor. Je leert een sjamanistische perceptie toepassen en oeroude sjamanistische methoden van healing en initiatie. Zo faciliteer je de connectie en integratie met Spirit van je medemens. Dan kan je cliënt innerlijke en uiterlijke harmonie hervinden. Zelf doe ik dit al vele jaren, sinds 2006. En ik voel nu dat het tijd is om al mijn kennis en ervaring hieromtrent door te geven. Dus is het mijn bedoeling dat je aan het einde van deze opleiding sjamanisme alles weet en kunt rond sjamanistische counseling en healing wat ik weet en kan. Want het is meer dan ooit tijd dat Spirit Healers opstaan en mensen helpen Spirit in hen te laten ontwaken. En dat ze hulpmiddelen aangereikt krijgen hoe dit heel precies te doen.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding sjamanisme is er voor als je je duidelijk geroepen voelt tot het werk met Spirit. Je wordt geroepen om je dienstbaar in te zetten. Het welzijn van je medemens, Moeder Aarde en al wat leeft liggen je immers nauw aan het hart.

Want je hebt al een zekere connectie met de spirits, en hebt al een zekere groei doorgemaakt op het pad van heling en bewustwording. De kracht van sjamanisme is een vertrouwde ondersteuning geworden. Ze houdt je bezieling en vitaliteit levend. En de aanwezigheid van Spirit in je leven, en in de natuur, zijn onmiskenbaar. Ook al zijn er wellicht rationele stemmen in je die een ander verhaal vertellen. Synchroniciteit is een fenomeen dat voor jou te opvallend is om compleet te bestaan uit verzinsels.

En toch stroomt het bij jou pas echt als het door-stroomt naar anderen, als je healing kunt verspreiden. Ook al kan je dat niet verklaren. Je voelt een niet aflatende roep om via dit pad dienstbaar te zijn aan het grote geheel. En telkens je je op dit pad begeeft, kom je thuis. In een gevoel van juistheid, enthousiasme maar ook nederigheid en bereidheid om te volgen wat Spirit je ingeeft.

Waarom deze opleiding sjamanisme er is voor jou

Er wordt van je gevraagd om nu stappen te zetten zodat je die dienstbaarheid concreet kan gaan maken. Want je voelt het gemis van de wereld, van de mensen. Er is niet alleen de hunker om opnieuw die oude verbondenheid met het levensweb te ervaren. Ook het gevoel van levende magie en het herstel van authentieke kracht zijn authentieke noden.

Je wordt uitgenodigd om jouw kracht, door activatie van licht en verzoening met je schaduwen, te helen en stevig te gronden. Zodat jij je plaats kan innemen als wie je gewoon bent. Geen nood aan toeters, bellen, noch titels. Maar jij weet dat je eigenlijk een sjamanistisch lichtwerker bent. Doe dan wat je te doen hebt om je functie nederig te kunnen vervullen. En volg een degelijke opleiding sjamanisme om de healer te worden die je werkelijk bent.

opleiding sjamanisme

Wat houdt de opleiding sjamanisme in?

Deze opleiding sjamanisme bestaat uit 3 jaar van noodzakelijke stappen richting healerschap. Hierin ligt eerst de nadruk vooral op je eigen proces, goede gewoonten van energetische zelfzorg en verkenning van sjamanistische technieken. Die nadruk verschuift geleidelijk naar het steeds beter beheersen en toepassen van de methoden op cliënten.

Vanaf het eerste jaar worden er oefengroepjes gevormd onder de studenten om het geleerde met en op elkaar te oefenen. Deze oefenmomenten kunnen onderling afgesproken worden.

Het eerste jaar: persoonlijke kracht en initiatie

In het 1e jaar leggen we de basis voor persoonlijke kracht die nodig is om healingwerk te kunnen doen. Dit zal gepaard gaan met enkele diepgaande initiatierituelen om je kracht te ontsluiten.

 • Je leert je eigen energieveld reinigen, kanalen openen en sluiten, je energetische vitaliteit onderhouden.
 • Ook je gronding versterken hoort bij de basis.
 • Tegelijk leer je vrijheid en flexibiliteit in je geest en tevens focus ontwikkelen.
 • Je dient je eigen schaduw in de ogen te kijken. Zo ontsluit je je potentieel, maar het is ook nodig om later te kunnen omgaan met schaduwen van/bij cliënten.
 • Ook het werken met trance, ceremonie, drumtechnieken en een krachtveld plaatsen horen bij het eerste jaar.
 • Een rode draad doorheen de 3 jaren is het sjamanistisch werken met stemklank en sjamanistische krachtliederen.
 • Er is daarnaast de nodige aandacht voor astraal reizen en verkennen van de sjamanistische werelden. Heel belangrijk is relaties opbouwen met je helper-spirits en natuurgeesten.
 • Ten slotte verken je in het eerste jaar de eerste sjamanistische healingtechnieken. Je leert ze toepassen op jezelf.

Het tweede jaar: geankerd dienstbaar portaal worden

Het tweede jaar in deze opleiding sjamanisme is gewijd aan twee dingen. Ten eerste leer je ten volle dienstbaar aanwezig zijn in lichtheid bij wat healing nodig heeft bij anderen. Ten tweede richten we ons op het toegewijd toepassen van sjamanistische perceptie en healing.

 • Je blijft je energetische zelfzorg onderhouden. Daarnaast bouw je verder je spirit-relaties op, om je kracht te blijven versterken.
 • We exploreren verder de energetische werelden.
 • Je verkent de dynamiek overgave-verantwoordelijkheid en cultiveert authentieke dienstbaarheid.
 • Ook diagnosevorming en divinatie komen aan bod. Je leert informatie en inzicht vergaren in oorzaken en wat healing brengt.
 • Je leert omgaan met donkere, zuigende energieën en energielekken.
 • We verdiepen het werken met trance, ceremonie en sjamanistische healingtechnieken voor anderen. We halen bijvoorbeeld informatie uit de 3 werelden, helpen zware energieën afvoeren en lichte energie introduceren. Ook reconnecteer je proefpersonen met gidsen en krachtdieren. Maar ook power retrieval, soul retrieval, power/spirit extraction, zuivering en healing van plaatsen komen aan bod.

Het derde jaar: dynamisch meesterschap

Het 3e jaar focussen we tegelijk op hogere vibraties en op een diepere gronding dan hiervoor. Enerzijds is dat het innemen van het perspectief van de zielsevolutie van de cliënt. Anderzijds betekent dat stevig je plek innemen.

 • Al het voorgaande onderhoud en verdiep je steeds verder, voor de rest van je leven
 • Je gaat de geleerde healingtechnieken steeds dieper beheersen. Geleidelijk verkrijg je dynamisch meesterschap in de toepassing ervan op cliënten en plaatsen. Je leert dus organisch en intuïtief werken met het reeds geleerde.
 • Na verloop van tijd begin je eigen healingtechnieken te ontvangen van de spirits.
 • Bovendien leer je groeirichtingen op zielsniveau bij cliënten waarnemen en faciliteren.
 • Je groeit ook door naar meer gevorderde technieken en meer uitdagende situaties.
 • Stilaan ga je je plaats innemen als sjamanistisch lichtwerker.

Er kunnen er nog verschuivingen zijn van delen van het programma hierboven van het ene jaar naar het andere. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingsweg van de groep.

Wat kan je aan het einde van de opleiding sjamanisme?

Aan het einde van de opleiding Spirit Healer kan je mensen en andere wezens professioneel sjamanistische counseling en healing bieden. Je hebt hiervoor de nodige persoonlijke kracht opgebouwd.

Je bent vertrouwd geraakt met jouw kanalen om de energie van je cliënt in kaart te brengen. Bovendien gebruik je deze om vast te stellen welke interventies er nodig zijn. Hiervoor werk je samen met de aanwijzingen van je spirithelpers.

Je blijft tevens gecenterd, geaard, standvastig en verbonden met je helpers in een hoger perspectief van onvoorwaardelijke liefde. Zelfs terwijl je soms te maken krijgt met pittige energieën.

Bovenal ben je in staat om intense energetische transformaties te faciliteren waar je cliënt klaar voor is. Je geeft hem mee wat hiervoor nodig is.

En, niet te vergeten, je hebt de nodige gewoonten van zelfzorg geïntegreerd. Dit helpt je om je steeds opnieuw ook los te kunnen maken van je consulten en cliënten.

Praktische informatie

De opleiding Spirit Healer duurt 3 jaar, je schrijft in per jaar. Elk jaar bestaat uit 6 weekends.

Data

Eerste jaar 2023: 22 en 23 april, 13 en 14 mei, 10 en 11 juni, 23 en 24 september, 14 en 15 oktober, 11 en 12 november.
Tweede jaar 2024: 17 en 18 februari, 13 en 14 april, 15 en 16 juni, 7 en 8 september, 5 en 6 oktober, 16 en 17 november.

> Zie agenda

Data voor het derde jaar nog te bepalen. Deelnemers kunnen vragen rekening te houden met bepaalde data.

Bijdrage per jaar

1695€

–> Vroegboekkorting 1e jaar vóór 10 februari 2023: 1495€

Betaling in termijnen is mogelijk. Meer info in intakegesprek.

Intakegesprek

Om deze opleiding te volgen, is het nodig dat je al een zekere ervaring en persoonlijke groei hebt doorgemaakt. Om af te toetsen of jij en de inhoud van deze opleiding sjamanisme helemaal matchen, doen we eerst een intakegesprek.

8 Reacties

 1. Ik ben vol lof over het eerste jaar van deze opleiding, die zowel binnen in het gezellige theehuis, als buiten in de mooie natuur doorgaat.
  Maarten ontvangt je op zijn spontane, open, authentieke manier. Ik voelde me veilig en omhuld voor intense , diepgaande ervaringen. Ik ben ongetwijfeld verrijkt, gegroeid, tegelijk dieper verbonden en meer in expansie.
  Willi Lichtert, orthomoleculair arts.

  1. Dankjwel, Willi! Het is zo fijn om met deze diverse groep te werken, en dan jou met je rijke werk- en levenservaring erbij te hebben. En hoe jij je overgeeft aan de inderdaad soms intense en diepgaande ceremonies en reizen. Dankbaar om samen verder op weg te gaan!

 2. Het eerste jaar is vers voorbij en de decembermaand valt t mooi samen om terug te blikken.
  Wat heeft het eerste jaar mij gebracht? Wat heeft het me gegeven? Wat is prettig aan de groep? Wat heb ik gemist? Hoe ben ik daarover in afstemming gegaan? Wat doet Maarten ermee?
  Eerst een stukje over mij zodat de context helder is waarom ik voor deze opleiding heb gekozen.
  Ik ben bekend met zwaarte in en rondom me vanaf moment dat leven begon. Zwaarte, kil, koud, donker, tsunami, wervelwind, donder, bliksen…you name it. En ik werk ermee…dat is zo gegroeid. Voor mij is zwaarte gewicht en aan de andere eind van de stok is het licht. Des te stabieler en gegronder ik ben des te meer zwaarte komt er op mijn pad in het werkveld binnen de psychiatrie. Dus ik besloot me te ontwikkelen in dingen die ik doe waar ik minimale begeleiding in heb gehad zoals rituelen, energie-geleiding, dromen, klank, hulp van de ancientworld. De sjamamentraining sprak me aan omdat we werken in een groep en er met drum en klank word gewerkt. Ik kon niet wachten tot we daarmee gingen beginnen en als ik terugblik vind ik dat dit te weinig aanbod is geweest. Ik zat in een groep waarin mensen bang waren of moe waren om verder in ceremonie te gaan of dieper te gaan met de klanken en drum. En dat was oke, want ik weet dat de groep een spiegel is van mezelf dus had ik in mn groep nog iets anders te doen. Voor ons groepje komt het drummen en zingen waarschijnlijk meer aan bod in het tweede jaar.
  Ik heb in ieder geval mijn drum al aangeschaft….gaaf ding.
  Vanuit het idee dat de groep en trainer een spiegel zijn voor waar ik ben in mijn proces ….dan heeft het eerste jaar me het volgende gegeven: geduld, inspiratie, contact met krachtdieren, belichamingen van de ruimte en richting betreft windrichtingen, boven-midden-onderwereld, helderheid over mijn positie in een groep,gelijkmoedigheidsgroei, lef en besef van authenticiteit op meer zichtbaar niveau dan puur een weten.
  Wat prettig is aan de groep is dat we bij elkaar iets oproepen waardoor ieder in zijn eigen proces zijn of haar werk kan doen. Maarten is daarin geduldig dat ieder in zijn proces zijn eigen tijd bepaald en dat het groepsrproces niet inkakt of uit de bocht vliegt vanuit onderdrukking van gevoelens en elkaar nog niet kunnen begrijpen. Maarten geeft geen recept! Maarten speelt in op wat er is en nodigt je uit en heeft een krach in zich van kunnen confronteren maar past die weinig toe…Het niet toepassen maar dat het wel voelbaar is …is een kwaliteit op zich. Van mij mag hij meer confronteren, misschien gebeurd dat meer in het tweede jaar. Voor mij is dat welkom want dat schudt je wakker en dat is helpend om uit patronen te komen en losser van het ego om zo nodig de sjamaan te willen zijn.
  Je leest in mn verhaal al dat ik wat miste. Wat meer confrontatie, wat meer zang, wat meer drum (ik dacht dat we zelf gingen leren drummen) en ja wat heb ik hier zelf mee gedaan? Ik ben meer gaan zingen, ik heb mn eigen drum gekocht, ik heb me laten horen dat ik het fijn vind om zingend te starten, ik heb gevraagd of we het tweede jaar er meer mee gaan doen en in mijn groep word de behoefte nu meer gedragen dus gaan we dat ook doen. Ik ben confrontatie op subtiele wijze met groepsleden en Maarten aangegaan om een ander patroon in het web te weven. En hierdoor kreeg ik beter oog voor wat ieder in ons groepje zijn/haar plek is en hoe we co-creeeren. Ik krijg meer besef van hoe we met elkaar zijn verbonden, verweven en gesneden.
  Het werkt niet om alleen vanuit ontvanger deze training in te gaan. Je hebt tijd en ruimte nodig om te kunnen practiseren. Maar ook dit is geen gouden regel. Ik tref mensen aan in mn groep die de tijd en ruimte niet hebbene en toch op de juiste plek in de groep zitten. En de verbinding op het niet zichtbare en hoorbare niveau zich afspeelt maar wel zijn kracht en kwaliteit heeft in het geheel. Ik ken mensen die de groep hebben verlaten en dat onze reis hieirin voor ieder zal hebben gegeven.
  Hoe zelf te practiceren?Je kan het doen op de manier zoals Maarten het geeft. Maar ook geheel op je eigen manier….als het maar gebeurd. Zelf heb ik het geluk met een andere groepsdeelnemer regelmatig samen te komen om te spelen met drum, klank, maken van altaar, uitvoeren van rituelen met aanroepen van de krachten, gebruik te maken van de opgenomen begeleidende reizen voor onder- en bovenwereld. Zonder dit zou ik het niet kunnen integreren in mn leven.
  Dat het zn werking heeft merk ik op mijn werk waar ik in het zware energieveld kan werken zonder dat ik moe word. Ik kan op plekken zijn waar niemand meer weet hoe de client te bereiken en degene als het ware al opgegeven is. Ik weet het dan ook niet maar maak dan gebruik van de ancientworld, van de krachtdieren en vind een weg om de client te bereiken. En vind een weg om de andere teamleden te bereiken omdat met forse zwaarte in iemands leven je een heel team nodig hebt (vergelijkbaar met een kind opvoeden; it takes a village to raise a child). Als ik de energie niet goed kan doorvoeren door me heen merk ik dat eerder op en pas ik drum, dans en klank toe om zelf vrij vlot me op te schonen. Ik was er al handig in maar ik ben nu er easy in en dat geeft me bright, light, clear live.
  Ssssso kom ook maar wees voorbereid…je komt niet in een gespreid bedje waar je lekker in kan liggen.
  Ontdek je eigen krachtdier, speel met de windrichtingen, voel je samen met je gidsen omdat je niet alleen bent, omdat er meer is dan wat we zien of maar kunnen bedenken.

  1. Dankjewel, Zuweila, voor je uitgebreide en eerlijke feedback! Heel sterk vind ik dat. En ook goed dat je mensen de voeten-op-de-grond duidelijkheid meegeeft dat wel echt een opleiding is. Niet om alleen iets te komen ontvangen, maar ook echt te werken en diep te transformeren. Dat is zo eigen aan sjamanisme: het gaat over echtheid en verantwoordelijkheid.
   Mooi ook hoe de opleiding doorwerkt in je intense dagelijkse werk, waar het werkt zelfs in zware energetische omgevingen.
   En ja, in jouw tweede jaar gaan we zeker meer aan de slag met drum en zang!
   Ik kijk ernaar uit om met jouw energie verder samen te werken de komende 2 jaar van de opleiding!

 3. Ik ben enthousiast over mijn eerste jaar van de de opleiding Spirit Healer.
  Voor mij een avontuurlijke reis met veel ervaringen, inzichten,uitzichten en kennis.
  Een krachtige vernieuwde verbinding met mijn diepste zelf en mijn medemens!
  Nieuwe en reeds bekende technieken samenvoegend tot een bruikbaar geheel onder de inspirerende, deskundige , energieke begeleiding van Maarten.
  Hartelijkheid, zorgvuldigheid, enthousiasme, lichtheid en vriendelijkheid zijn maar enkele verschijningsaspecten van de veelheid die hij uitdraagt tijdens de trainingen.
  Ik ben dankbaar om van hem en ” onze groep” te mogen leren:
  HEAL the SPIRIT : “VAN ZELF NATUURLIJK”
  ZIJN met mijn Ziel en Zelf en Alles en Iedereen om mij heen.

  1. Van Harte bedankt, Frouke Diana! Zo fijn te horen dat het echt binnenkomt bij jou, én te zien hoe jij die krachtige vernieuwde verbinding ook echt bent gaan uitstralen! En we gaan weer vele laagjes dieper in het tweede jaar dat eraan komt. Dankbaar om jou en de hele groep.

 4. deze opleiding is voor iedereen die diep gelooft dat alles magisch is. je bent op de juiste plek, op het juiste moment en omringd door de juiste mensen. het pad naar je goddelijke zelf vouwt zich open op exponentiële wijze. wees welkom! eindelijk! zalig! en hier gewoon in België hè!? in VLAANDEREN zelfs 😉
  merci maarten, merci healies
  love you!

  1. Hey Sjamie van de eerste lichting 😉 Dankjewel voor je heerlijke reactie! Zo fijn dat jij jouw vibraties in deze opleiding komt ontplooien en je warme licht meer en meer op de wereld schijnt! <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *