Open zweethut ceremonies

Ondergedompeld in de zweethut, de baarmoeder van de Aarde, in Water, Lucht en Vuur

bidden voor het Leven met scheppende woorden

onze verwantschap eren

afscheiding en strijd uit ons Hart laten vloeien

ons terug deel voelen van een wondermooie Schepping

Waarom zweethut ceremonies?

Stel je voor… een dag zonder tijd of moetens, zonder drukte of stoorzenders. Een dag om je diepgaand te verbinden met de ware, pure natuur van jouw Zelf en alle dingen. Hierdoor kan je ervaren hoe, onder de oppervlakte, alles innig verbonden is in een liefdevolle dans waar jij onvoorwaardelijk deel van uitmaakt. Hoe zou het zijn om alles van je af te voelen vloeien, je weer natuurlijk en als herboren te voelen?

Wat is de voornaamste reden waarom je vervreemding ervaart of je batterij voelt leeglopen? Waarschijnlijk dat je niet werkelijk verbonden bent met de Aarde en de Bron van alle leven. Want de meesten onder ons zitten meestal binnen, krijgen te weinig zonlicht, hebben zelden een echte relatie met de grond waarop hun voedsel groeit. Dus staat het contact met Dat Wat Ons Leven Geeft op een laag pitje. Niet alleen de Aarde geeft ons leven, er is ook een universele intelligente levensvonk die alles bezielt. Alle natuurvolkeren wisten dit en be-leefden de verbinding ermee in hun Hart en in alles wat ze deden.

Herbron, voel je weer levend en verbonden door onze zweethut ceremonie.

Wat is een zweethut ceremonie?

De zweethut is een oeroud zuiveringsritueel. Lang geleden kenden onze Keltische voorouders het nog, maar wij hebben het terug leren kennen van de Noord-Amerikaanse autochtone bevolking. Zij pasten dit ritueel geregeld toe om de verbondenheid met Moeder Aarde en Spirit levend te houden.

Tijdens een zweethut ceremonie

ben je een hele dag buiten, zonder te letten op de tijd. Er wordt geleidelijk opgebouwd naar het gebeuren in de hut. Dit doen we door met specifieke intenties de Stenen klaar te leggen om opgewarmd te worden, het Vuur aan te steken en zijn kracht op je te laten inwerken.

We gaan de hut (bijna) naakt in, zoals we geboren zijn. In de tijd in de zweethut, die uit 4 rondes bestaat, is het donker en wordt er Water op de hete Stenen gegoten. Ook wordt er gedeeld: waarvoor we dankbaar zijn, wat we willen loslaten, wat ons Hart verlangt. Bovendien werkt de kracht van de elementen op ons in en zuivert onze geest en ons lichaam: de naakte Aarde onder ons, de stoom, de hitte en de heerlijke frisse lucht die na elke ronde terug binnenkomt. Ook zingen we liederen van kracht en schoonheid, van verwondering, verbondenheid, dankbaarheid, van het Hart.

Hierdoor

  • kunnen emoties en spanningen afvloeien
  • komt er meer vrede, vreugde en dankbaarheid in ons Hart
  • kan er een nieuw gevoel van innerlijke kracht vrijkomen en worden we opgeladen
  • voelen we ons gedragen, gaan we meer vertrouwen in het leven ervaren

Meebrengen: 2 badhanddoeken, eventueel badjas en slippers, voor vrouwen eventueel een lichte doek in natuurlijk materiaal (voor in de zweethut). Daarnaast een zelfbereide schotel of ander lekkers om te delen met de groep na de hut. Tijdens de ceremonie vasten we zoveel mogelijk, dit bevordert het zuiveringsproces.

Oorsprong en eigenheid van onze zweethutceremonies

Onze zweethutceremonies zijn een oer-oude manier voor het voeden van je verbinding met:

  • Het Stamgevoel, het gevoel écht samen Mens te zijn
  • De Aarde, de Natuur, de Elementen, hun voedende kracht
  • Spirit, Liefde, Eenheid, Inspiratie, de Kosmos

Deze ceremonies vinden hun inspiratie in traditionele indiaanse zweethutceremonies. Maar ze zijn een poging steeds meer bij te dragen aan de opbouw van ons eigen nieuwe spirituele erfgoed. Hoewel de kern hetzelfde blijft, hebben wij er nood aan om terug eigen vormen van verbinding met de essentie te creëren. Bovendien dienen deze vormen volgens mij geheel uit onze nieuwe authenticiteit en eigen voorouderlijke wortels voort te groeien.

Onze open zweethutceremonies zijn steeds gemengd, voor mannen en vrouwen. Echter is het wel mogelijk om voor een zweethut op aanvraag zelf een groep samen te stellen met enkel mannen of vrouwen.

Begeleiding: Maarten

Volgende ceremonie:  –> Zie Agenda

Bijdrage: 60 €

Hierin is inbegrepen: bijdrage voor begeleiding en brandhout, soep en brood na de zweethut, drinkwater, bijdrage voor de vuurman. Eten (eenvoudige zelfgemaakte schotel, vegetarisch) meebrengen om te delen met de groep na de zweethut, is welkom (potluck is zóó gezellig!) maar niet verplicht.

Meebrengen:

2 grote handdoeken, eventueel badjas en slippers, indien je iets wil aanhouden in de hut is dat handdoek/lichte katoenen doek/ondergoed (best geen synthetische stoffen omdat die onaangenaam heet kunnen worden), eventueel sjamanistische drum of ratel, krachtvoorwerp voor op het altaar.

–> Inschrijven

Reactie van een deelneemster:

‘De zweethut gisteren was erg intens en bijzonder. Ik kan niet anders dan je nogmaals te bedanken. Heb het gevoel dat mijn hart schreeuwt dat er terug plaats is, dat er terug vrijheid is, dat het universum en ik het terug kunnen vullen…hoe banaal deze woorden misschien ook klinken …het is een intens mooi en vredig gevoel.

Ik voelde hoe ik op jouw vraag mijn hart kon opruimen en hoe ik een boel ballast in het vuur kon gooien, ik hoorde het sissend vernevelen en wist dat die nevel mijn hart niet opnieuw kon verzwaren. Nevel is nevel, en wat ik er terug van opnam zou nooit zwaar genoeg zijn om de vrijgekomen ruimte weer te vullen.

De derde ronde bracht me vuur, vernieuwend vuur…het deed me denken aan hoe een bosbrand ervoor kan zorgen dat het bos terug ademruimte krijgt, hoe het bos zich zo bevrijdt van parasieten en al wat overbodig is….de sterke bomen blijven staan, en er ontstaat een voedingsbodem voor nieuwe heilzame planten voor het bos, de variatie krijgt weer kans en het bos is een langer gezonder leven beschoren.

Dank je wel Maarten.

Deze ochtend werd ik wakker en toen ik me bewust werd van mijn lichaam, weende ik van ontroering … ontroering om die mooie nieuwe ruimte in me. Het voelt een beetje alsof er door die extra ruimte wat meer buiten in mij binnen zit. De vorige zweethut ging erg over mijzelf, terwijl ik deze zweethut ervaarde als een geheel dat in mij samenkwam. Ik herinner me niet dat ik ooit het universum zo rond en in mij voelde als gisteren, dank je wel.

Ik besef hoe het universum op ons inspeelt, hoe alle aanwezigen in en buiten de zweethut een rol spelen, wat ik zelf heb gedaan…en toch deze woorden van dankbaarheid voor jou. Je zegt het zelf… ‘je bent de facilitator’ en soms heeft een wezen net dat nodig om verder te geraken…je bent een goede facilitator Maarten.’ V.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *