Krachtdier Hert: Waardig je Droom volgen

krachtdier hert

Het krachtdier Hert brengt de waardigheid, moed en vastberadenheid om de keuze van de ziel geëngageerd te volgen. Daarnaast schenkt het de fijngevoeligheid om afgestemd te blijven op de hogere sferen, terwijl we snuisteren in het palet der zinnelijke ervaringen waarmee we deze keuze kunnen vormgeven.

Het krachtdier Hert op het Levenswiel

In het medicijnwiel volgens Sunbear, staat Hert op de plaats van het sterrebeeld Tweelingen. De mensen met de Zon in dit teken op het moment van hun geboorte, staan erom bekend dartel van de ene ervaring naar de andere over te springen. Het is dus een energie van proeven en experimenteren om doorheen het bos van een rijk arsenaal aan ervaringen intuïtief hun weg te vinden.

Het mysterie van Hert

Herten zijn dan ook zeer waakzaam voelend tastend, waarbij het minste geurtje of krakende takje de oren en antennes de hoogte doet ingaan. Maar net zoals het krachtdier Hert zich vaak laat meeslepen, lokt Hert nog vaker anderen mee het mysterieuze woud in. Menig jager liet zich verleiden door het zicht van een witte hertenstaart in de bosrand om dan uren later tot de vaststelling te komen dat hij verdwaald was. Sommigen dwaalden weken hongerig rond in het bos en verloren hun verstand. Zo kwamen ze in de Andere Wereld terecht, betoverd en geïnitieerd in de mysteriën van het Elfenvolk.

Krachtdier Hert

In Europese volksverhalen komt telkens weer de verbinding tussen herten en elfen of feeën terug. De hindes noemde men in Schotland het ‘feeënvee’ en er werd gezegd dat ze door de feeën gemolken werden op de bergtoppen. Het feeënvolk beschermde hen ook. Daarnaast zag men zeldzame witte hindes als boodschappers uit de Andere Wereld.

Wat het krachtdier Hert ons brengt

Op heel veel manieren brengt het krachtdier Hert de verbinding tussen twee polen: tussen het gewei naar boven en etherische zachte sierlijkheid enerzijds, en de soms extreme aardse mannelijkheid anderzijds, het gewei zelf dat uit twee bestaat, de tweepoligheid van Tweelingen,…

Hert helpt ons om ons vol vertrouwen over te geven aan dat waar we in geloven en het onbekende avontuur dat dat met zich meebrengt. De spirit van het krachtdier Hert brengt je een fijngevoelige alertheid en zachtheid en tegelijk sierlijke fierheid die zegt; “ik ben de Droom, waar ik voor ga, waardig!”

Verbinding maken met Hert

Je afstemmen op de spirit van Hert kan je door je te verbinden met de bomen die zowel naar boven gerichte takken hebben als wortels die hen gronden. Berk bv. belichaamt het etherische, sierlijke en lichte aspect van Hert, eik de moed, stevigheid en gestage vastberadenheid.

Wil jij je laven aan de spirituele kwaliteiten van het krachtdier Hert? Op vrijdag 3 mei stemmen we in de soundhealing onze klanken af op de combinatie van fijngevoelige, zachte etherische energie en diep voedende aardekracht. Na het maken van een cirkel met de groep, waarbij ieder zijn intentie neerzet, word je met een meditatie de Droomtijd ingeleid, een andere bewustzijnstoestand waarbij onze liederen van de Ziel en klanken van harmoniserende instrumenten je dragen in het contact met de spirit van Hert. Wat je verder kunt verwachten van deze avond, lees je op de pagina over onze Soundhealings.

De plaatsen zijn beperkt en soms snel volzet, dus meld je nu aan!

–> Inschrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *