Het krachtdier Hert is wakker.
Deze periode bij uitstek in de geschiedenis van de mensheid helpt ons bewuster worden van de keuze van de ziel. Hert schenkt de fijngevoeligheid om hierop afgestemd te blijven, terwijl we snuisteren in het palet der zinnelijke ervaringen waarmee we deze keuze kunnen vormgeven. Daarnaast brengt het ook de waardigheid, moed, eigenwijsheid en vastberadenheid om haar geëngageerd te volgen.

Het krachtdier Hert op het Levenswiel

In het medicijnwiel volgens Sunbear, staat Hert op de plaats van het sterrebeeld Tweelingen. De mensen met de Zon in dit teken op het moment van hun geboorte, staan erom bekend dartel van de ene ervaring naar de andere over te springen. Het is dus een energie van proeven en experimenteren om doorheen het bos van een rijk arsenaal aan ervaringen intuïtief hun weg te vinden.

Het mysterie van Hert

Herten zijn dan ook zeer waakzaam voelend tastend, waarbij het minste geurtje of krakende takje de oren en antennes de hoogte doet ingaan. Maar net zoals het krachtdier Hert zich vaak laat meeslepen, lokt Hert nog vaker anderen mee het mysterieuze woud in. Menig jager liet zich verleiden door het zicht van een witte hertenstaart in de bosrand om dan uren later tot de vaststelling te komen dat hij verdwaald was. Sommigen dwaalden weken hongerig rond in het bos en verloren hun verstand. Zo kwamen ze in de Andere Wereld terecht, betoverd en geïnitieerd in de mysteriën van het Elfenvolk.

In Europese volksverhalen komt telkens weer de verbinding tussen herten en elfen of feeën terug. De hindes noemde men in Schotland het ‘feeënvee’ en er werd gezegd dat ze door de feeën gemolken werden op de bergtoppen. Het feeënvolk beschermde hen ook. Daarnaast zag men zeldzame witte hindes als boodschappers uit de Andere Wereld.

Wat het krachtdier Hert ons brengt

Op heel veel manieren brengt het krachtdier Hert de verbinding tussen twee polen: tussen het gewei naar boven en etherische zachte sierlijkheid enerzijds, en de soms extreme aardse mannelijkheid anderzijds, het gewei zelf dat uit twee bestaat, de tweepoligheid van Tweelingen,…

Hert helpt ons om ons vol vertrouwen over te geven aan dat waar we in geloven en het onbekende avontuur dat dat met zich meebrengt. De spirit van het krachtdier Hert brengt je een fijngevoelige alertheid en zachtheid en tegelijk sierlijke fierheid die zegt; “ik ben de Droom, waar ik voor ga, waardig!”

Immers, het krachtdier Hert draagt ook de spirit van onafhankelijkheid en eigen-wijsheid in zich: ‘ik zal mijn eigen Pad wel banen, mijn gevoel van wat wat juist is volgend!’

Verbinding maken met Hert

Je afstemmen op de spirit van Hert kan je door je te verbinden met de bomen die zowel naar boven gerichte takken hebben als wortels die hen gronden. Berk bv. belichaamt het etherische, sierlijke en lichte aspect van Hert, eik de moed, stevigheid en gestage vastberadenheid.

In ceremonie kan je zijn kwaliteiten eren door ervoor te danken (benoem ze zo uitgebreid mogelijk), en zingen terwijl je contact voelt met de energie ervan. Zo kan je de trilling van Hert in je eigen veld brengen.

Vrijdag 13 mei geven we een soundhealing, een healingceremonie met klank, met de spirit van Hert. Wij zorgen voor klank, spirit en healing, jij ontvangt gewoon.

Wil je erbij zijn? Aarzel dan niet om je in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt!

–> Meer lezen over soundhealing


Lees ook:

3 Reacties

  1. Mooi, Maarten. Ik voel een connectie met het Hert. Ooit maakte ik bij jullie een mooie klankhealing mee met het Hert, die me nog lang bijbleef. Mijn maantekening is tweeling en ik herken de tweeling, het hert aan de rand van het bos, het dieper het bos ingelokt worden. Mooi om vandaag zo mijn dag in te gaan.

  2. Ik ga binnenkort een shamanendrum maken en de keuze van vel viel voor mijn gevoel op hert. Daarna kwam ik dit artikel tegen op internet. Ik herken mij hierin. Dankje voor dit prachtige artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *