We reden over de grens en meteen diende de Lucht-Draak zich aan. Net nog, toen we nog in Nederland aan het rijden waren, merkten we op hoe dit land doordrenkt is van de energie van Water. In België was veel meer de vastheid voelbaar, de Aarde-energie, zei ik. Deze woorden waren nog maar net uitgesproken of een felle windstoot dwong me het stuur met meer kracht vast te houden… ‘Niet alleen Aarde voor jou’, klonk het.

Inspiratie en groter denken

Toen begreep ik dat Lucht-Draak er weer was, en dat Zijn aanwezigheid synchroon liep met ons gesprek. Ons gesprek dat geleid werd door inspiratie die insloeg als een bliksem. Inspiratie om groter te denken, onze plek in te nemen en te leven vanuit een mindset van overvloed. We kwamen net van onze coach in Nederland die ons hierin traint. Het werd duidelijk dat niet alleen het gesprek in de auto, maar de hele tweedaagse over de grens, gestuurd werd door de Lucht-Draak.

Zo had ik Lucht-Draak al eerder leren kennen. Een grote kracht die je confronteert met je ‘kleine denken’. Het begint als een knagend, stuwend gevoel in je buik, in je zonnevlecht, dat zich een weg naar boven baant en je jezelf hoort zeggen: “Dit is niet juist meer! Het moet helderder, meer ruimte krijgen, een breder draagvlak! Kijk groter, tijd om een sprong te wagen!”

Oerkracht in de Lucht

We herkennen de invloed van deze Draak in de primaire krachten die zich in het luchtruim afspelen: rukwinden, wervelwinden, donder en bliksem, maar ook hoge wolken die ons doen wegdromen.

Soms is Hij meedogenloos als op individueel of collectief niveau diepe beperkende overtuigingen die de grondslag vormen van structuren in ons leven, dienen opgeruimd te worden. Hebben we op drijfzand gebouwd, dingen niet goed verankerd, de rijkdom niet verdeeld of geprobeerd om ons boven de Natuur te stellen? Dan zet deze vertegenwoordiger van de hemelkrachten ons op onze plaats en opent Hij ons de ogen.

Lucht-Draak kan (letterlijk en figuurlijk) de bliksem doen inslaan, ontzag inboezemen en zo je hoofd openbreken als een sardienenblikje. Eiken die getroffen waren door de bliksem, werden vroeger gezien als zeer heilige plaatsen, gezegend door de Hemelgoden en stukken van dit hout werden gedragen als beschermende talisman.

Zachte openende kracht van ruimte

Maar het hoeft niet zo drastisch te lopen, als we kijken en luisteren naar de signalen waarmee Hij inspiratie doorgeeft. Als je stilstaat, je ogen sluit en luistert naar de wind.

Als je open ruimte opzoekt, je laat uitwaaien en lege momenten maakt in je agenda. Momenten van inspiratie creëert en durft om zelfs wat vast en eeuwig lijkt, met nieuwe ogen te bekijken.

Lucht-Draak is een krachtdier van een ander niveau, een oerkracht, een vertegenwoordiger van de hemelkrachten, voor wie klaar is om te shiften.

Zo ken ik hem intussen: Hij verschijnt op momenten wanneer wezenlijke verandering, een verschuiving naar een hoger niveau, nodig is én mogelijk is. Op mijn eerste vision quest 16 jaar geleden leerde Hij me om te gaan staan als het dondert en bliksemt, me niet te verstoppen maar me kenbaar te maken en zo me waardig te tonen Hem als bondgenoot te krijgen. En op enkele maanden tijd verscheen Hij recent tweemaal, onder andere dus nu.

Deze Draak wervelt nog steeds rond sinds een week geleden; ik denk dat Hij niet zal stoppen tot dit artikel af is en gedeeld. Of misschien wel tot de volgende soundhealing? Deze power wil zich neerzetten op 29 maart.

–> Meer over soundhealing

Voel je je geroepen? –> Schrijf je in voor de soundhealing met Lucht-Draak

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *